Voitteko kuvitella, kuinka vaikeaa on olla tuomari?

Joten kaikki näyttää toimivan. Mutta oli liian aikaista rentoutua uudelleen. Kaikki nämä tuomarit ja tuomarit olivat, kuten kävi ilmi, eri Englannin jalkapalloseurojen jäseniä. Ja tällaisten välimiesten tekemät päätökset eivät tuskin voisi olla täysin objektiivisia, koska klubin jäsen ei voinut sivuuttaa kiinnostuksensa. Jäsenyys on sitova. Hän tuomitsi siellä, katsoi silmäykseltä rikkomukseen … Kuten Karl Marx olisi kuullut 5 vuotta sen jälkeen kun erotuomarin pilli kuuli ensimmäistä kertaa jalkapallokentällä, on mahdotonta olla klubissa ja olla vapaa klubin eduista.

Ja vuodesta 1898 (kun ensimmäinen Venäjän jalkapallo-ottelu pidettiin Pietarissa ja Ulyanov-Leninin iloiset häät Nadezhda Konstantinovna Krupskayan kanssa Shushenskyssa), Englannin jalkapalloliitto alkaa nimittää riippumattomia erotuomarit tärkeisiin peleihin. Ja kaikki pitävät siitä. Ja vuodesta 1908 (kun Anna Pavlova esiintyi kuolleen joutsenen tanssissa) tuomarit perustivat oman yhdistyksen – jalkapallotuomarien liiton. Ja he itse seuraavat omaa riippumattomuuttaan.

Voitteko kuvitella, kuinka vaikeaa on olla tuomari? Yhden on oltava itsenäinen. Meidän on vastattava oikeudenmukaisuudesta …

Voimme sanoa, että tuomarilla on jatkuvasti taakka, jopa oikeudenmukaisuuden ikeen alla. Vastapuolten joukkueiden pelaajat repeävät hänet jatkuvasti toisistaan, joista kukin on sata prosenttia varma, että hän on oikeassa. On selvää, että yksi riitauttajista on joko erehtynyt vilpittömästi tai paljon enemmän huijaa, teeskentelee tai yksinkertaisesti valehtelee epämääräisesti. Niinpä koko ottelun tuomari joutui kuningas Salomon asemaan, jolle, kuten muistat, kaksi naista tuli oikeuteen. Yksi heistä kuristi lapsensa vahingossa unen aikana ja saatuaan tämän selville vaihtoi salaiset kuolleet ystävänsä elävään lapseen. He asuivat lähellä, ahdas ja kauna – ihmisillä oli aina ongelmia erillisen asunnon kanssa … Oikeudenkäynnin aikana kukin naisista väitti, että elävä lapsi oli hänen ja kuolleet ystävät.