Unitedin jano voittaa palkinnot on niin suuri

Kuten olemme sanoneet, Mourinho voi olla ylpeä urastaan. Ja silti hänellä on kaksi ominaisuutta, jotka ovat suoraan ristiriidassa Manchester Unitedin kahden pääeron kanssa: hän, kuten van Gaal, suosii turvallista, riskitöntä jalkapalloa, ja hän (lievästi sanoen) ei halua työntää nuoria akatemian jalkapalloilijoita säätiöön.

Unitedin jano voittaa palkinnot on niin suuri, että klubi saattaa hyvinkin silmäyttää muukalaisen Portugalin. Jos joukkue ei voita mitään tällä kaudella, se tarkoittaisi, että ensimmäistä kertaa 80-luvun puolivälistä lähtien klubi ei saavuta mitään kolmen vuodenajan aikana.

Voitot, perinteet, historia … kaikki on hyvää kylmässä liiketoiminnassa, joka on jalkapallo, prioriteetit ovat aina samat. Tällaisessa tilanteessa klubin johdon on esitettävä yksi kysymys: minkä klubin pitäisi olla Manchester United?

Kun Sir Alex Ferguson jätti hyvästit jalkapallomaailmaan, David Moyesista tuli hänen seuraajansa, joka näytti parhaalta vaihtoehdolta. Skotlantilaisen epäonnistuminen ja Van Gaalin ongelmat johtivat siihen, että jopa perinnettä pakkomielletut fanit ovat valmiita kiinnittämään katseensa kaikkeen, jos vain palauttaa klubi entiseen uhkaavaan asemaansa.

Todellisuuden vuoksi voimme sanoa, että Mourinhon nimittäminen olisi hyvä päätös, koska ei ollut klubia, jonka kanssa portugali olisi voittanut mitään. Tosiasia on, että uuden menestyvän Unitedin rakentamiseksi klubin päälliköiden on haudattava suosikki hyökkäävä ja elinvoimainen United, joka oli ylpeä perinteistä ja piti itseään ainutlaatuisena.