Ulkomaiset asiantuntijat prosessin johtajana

Brasiliassa ostettujen Shakhtar-aloittelijoiden keski-ikä on vuoden 2008 kriisin jälkeen hieman yli 20 vuotta, ja niille keskimäärin käytetty määrä on noin 8 miljoonaa. Tällaisella lähestymistavalla ei tietenkään voida välttää virheitä: Leonardo-keskipiste (saapui 19-vuotiaana), keskikenttäpelaaja Alan Patrick (20), Dentinho (22), Wellington Nem (21) ja eteenpäin Marcelo Moreno (21) eivät oikeuttaneet toiveita. Mutta kaikki heistä käytettiin vähemmän kuin Shakhtar, jotka saatiin pelkästään Willianin myynnistä, joka muutti Donetskiin 19 vuotta.

Shakhtar pelaa kuin huippuklubi. Kaikki kiitospalvelun ansiosta. Kuva: Shakhtar, Isport

Shakhtarin partiolainen Alexey Cherednik kertoi, kuinka hän toi 120 levyä Brasilian materiaaleista: ”Brasiliassa työskentelimme yhdessä Sergei Atelkinin kanssa. Pari toimii paremmin. Eri näkemykset ovat ensinnäkin. Toiseksi Brasiliassa ei voi olla muutoin. Menin esimerkiksi Belo Horizonteen ja hän lensi Port Allergiin. Hän palasi – ja ryntäsi sitten Rio de Janeiroon, I – Sao Pauloon. Tapamme vain lentoasemalla ja lennämme jälleen pois ”, olympiavoittaja muistutti.

Ulkomaiset asiantuntijat prosessin johtajana

Cherednik ei kuitenkaan itse, kuten muutkin klubin partiolaiset, tee päätöstä. Scoutin mukaan kaikki, mitä häneltä vaaditaan, on katsella pelaajaa, tuoda materiaali, laittaa se klubin presidentin ja valmentajan pöydille ja päättää sitten. Tämä tappaa kaikki mahdollisuudet, jotka ovat kiinnostuneita potkimista, joista useimmissa Itä-Euroopan klubeissa on niin paljon huhuja.

Samalla Shakhtar on kutsunut ulkomaisia ​​asiantuntijoita partiolaispalvelun johtajan virkaan monta vuotta. Ja älä epäröi kutsua heitä maista, joissa he vain osaavat löytää lahjakkuuksia ja myydä ne sitten huippuluokan seuroille. Vuonna 2007 hollantilainen Jan Streer kertoi, että hän olisi työskennellyt edelleen hollantilaisessa Vitesseissä, jossa hän oli urheilun johtaja 10 vuotta, mutta Shakhtar tarjosi yksinkertaisesti enemmän mahdollisuuksia toteuttaa suunnitelmiaan. Karkeasti sanottuna se antaa enemmän rahaa, jotta löydetyt kyvyt eivät liukene pois muille.