Raul Gonzalez Blanco oli ainutlaatuinen pelaaja

Legendaarinen “Raul” pelasi viimeistä virallista otteluaan ja ripustaa kenkänsä kynsiin. Toiminta toteutettiin Santiago Bernabeussa.

Tiedätte täydellisesti ilman minua, että Raul on Real Madridin paras maalintekijä koko klubin historiassa, että hän vietti noin sata ottelua joukkueelle ja muille tämän suuren jalkapalloilijan saavutuksille. En myöskään näe viimeisen ottelun kulkua uudelleen. Haluan kiinnittää huomiota muutamiin kohtiin.

Raul Gonzalez Blanco oli ainutlaatuinen pelaaja. Tämä ainutlaatuisuus perustuu siihen, että kun hänellä ei ole merkittäviä jalkapallokykyjä, hän vietti koko uransa korkeimmalla tasolla. Ei ollut yliluonnollista tekniikkaa ja huimaavia feittejä, ei ollut vaikutusta uskomattomaan pallopolkuun. Oli merkki. On ihmisiä, joilla on vertaansa vailla olevat jalkapallopelit kaikilla vierekkäisillä ominaisuuksilla. Luonto, ja niin. Yksi annetaan, toinen ei. Ja on olemassa tavallisia kavereita, joilla ei ole syntymästä teknologiaa tai nopeutta, mutta joilla on vahva tahto ja halu todistaa kaikille, mitä he todella ovat. Raoul on juuri viimeisestä numerosta. Huolellisen koulutuksen ja itsensä avulla hän pääsi kokoonpanoon silloinkin, kun hänen kilpailijansa olivat Ronaldo, Owen, Van Nistelrooy ja muut arvokkaat jalkapalloilijat. ”Real” -suomalaiset ottivat esille yli 100 prosenttia. Sitä hän sai fanien rakkauden. Raul antoi itselleen kaiken klubille ja oli hyvin omistettu hänelle. Nykyään jalkapallon pelaajia on vähemmän ja he voivat viettää koko uransa yhdessä joukkueessa. Ja hänen sydämensä Raoul oli juuri tällainen jalkapalloilija. Toinen asia on, että Real Madridin johtajuus unohtui hetkessä arvoista eikä halunnut uudistaa sopimusta elävän legendan kanssa. Se näytti rehellisesti, kuin sylkeä sielussa, mutta pelaaja rohkeasti hyväksyi tällaisen uranvaihdon, ja lähtiessään hän puhui vain imartelevia sanoja entisestä klubistaan. Samankaltainen tilanne on muuten kehittynyt Del Pierossa “Juventuksen” kanssa.

Onnistuin viettämään kaksi hedelmällistä vuodenaikaa “Schalkessa” ja pelaamaan Qatarissa, ja lopulta Raul palasi paikkaan, jota hän kutsuu jalkapallotaloksi – Santiago Bernabeulle.