Pian hänestä tuli liigan paras maalintekijä

22-vuotiaana Ubner lopetti työpaikkansa tehtaalla ja allekirjoitti ensimmäisen ammattisopimuksen Perjokremin kanssa. Vuotta myöhemmin hänellä oli jo Fano-t-paita, myös neljännestä divisioonasta, jossa hän pystyi työskentelemään Francesco Gvidolin kanssa, joka näytti hänelle, kuinka työskennellä jalkapalloissa. Ubner alkoi ensin harjoittaa ammattimaisesti ja organisoidusti, minkä seurauksena sekä Fano että hän voittivat. Italialainen kova työntekijä kasvoi silmiensä edessä ja tasoitti jatkuvasti pisteytystoimintaa.

Pian hänestä tuli liigan paras maalintekijä, ja joukkue jatkoi kasvuaan. Valitettavasti Gvidolin ei koskaan pystynyt vieroittamaan Ubneria tupakointitavasta, ja hän jatkoi turvotusta jopa varakaupassa.

Viini, savukkeet, tavoitteet. Tarina hyökkääjästä, joka 35-vuotiaana käveli puskutraktorilla AFPhoto-sarjan läpi: Calcioblog, Gazzetta dello Sport

Vuonna 1992, kolme vuotta myöhemmin Fanossa, Ubner muutti Cesenasta sarjasta B. Viiden vuoden sopimus oli suuri tapahtuma miehelle, joka oli varma viettävänsä koko elämänsä tehtaalla.

Se oli Cesenassa, jolloin osastot alkoivat ensimmäistä kertaa huutaa lempinimeä Ubner – Tatanka, viitaten eteläamerikkalaiseen nimeen Amerikan mantereen erityisen reipasta ja voimakasta piisonia varten. Tällainen lempinimi sopii Uberille: kuin villi ovi, hän vaelsi pellolla ympäri, jota ei rasittanut mitkään ohjeet tai säännöt. Tämä oli hänen alueensa, hän hallitsi täällä. ”Pidän lempinimestä – se sopii minulle. Et voi kutsua minua synonyymeiksi eleganssille ”, kommentoi Ubner.

Cesena ei pahoitellut Darion allekirjoittamista: jokaisessa viidessä seuralla vietetyssä vuodenajassa hänen tavoitteensa laskettiin kaksinumeroisinä, ja kaudella 1995/1996 hänet tunnustettiin “kapokannanmieheksi” 22 maalilla. Hänen nousunsa toisen divisioonan kärkeen oli niin valoisa, että jopa hänen rakkaansa ”Inter” tuijotti. Valitettavasti edes Ubnerin menestynyt kausi ei auttanut Cesenaa pysymään liigassa, joten minun piti miettiä muuttoa. ”Brescia” tuli pelastukseen, ja 30-vuotias Tatanka ilmestyi ensimmäisen kerran himoittuun A-sarjaan.