Mutta tässä tapauksessa jopa Venäjän oligarchin on myönnettävä

Vuonna 2018 Liverpool osui koko maailmaan epätavallisen korkean profiilin siirrolla ostamalla puolustaja van Dyckin 75 miljoonalla punalla. Hulluus, rintakuva? Kuten kävi ilmi, ei. Kuten kävi ilmi, se oli loistava siirto.
Hollantilainen ei vain parannut puolustusta – hän muutti sen. Ennen saapumistaan ​​puolustus päästi 42 maalia kaudelle 2016/17. Vuotta myöhemmin he saivat 1,21 maalia ottelua kohti. Mutta uusi kausi 2018/19 on tullut, ja tämä luku on pudonnut uskomattomaan 0,66.

Seurauksena oli, että vain 22 maalia päästiin – toiseksi paras tulos Premier League -sarjan historiassa. Ja siinä kaikki – kiitos van Dyckille ja kyllä, maalivahti Alissonille, toiselle kalliille (66 miljoonaa puntaa) pelaajalle, joka perusti korkean hintamerkin.
Liverpool jätti tabu huomiotta ja maksoi paljon rahaa puolustajalle. Nyt heidän ansiosta Maguire – normaali puolustaja, mutta selvästi heikompi kuin van Dyck – maksaa uudelle klubilleen vielä enemmän!

Didier Drogba (Marseille Chelseassa, 2004 – 24 miljoonaa puntaa)
Jose Mourinho osti pelaajia useita kertoja ja työskenteli Ricardo Carvalhon kanssa kolmella seuralla, mutta juuri Drogba oli hänelle “tyypillisin” siirto. Portugalilaiset tiesivät kuka hän osti, ja selitti Roman Abramovichille, että tällainen vahvistus oli yksinkertaisesti välttämätöntä. (“Maksa, herra Abramovich – maksa, äläkä sano mitään.”)

Mutta tässä tapauksessa jopa Venäjän oligarchin on myönnettävä, että valmentaja oli oikeassa – vaikka 24 miljoonaa ja se tuntui silloin suurelta summalta, varsinkin suhteellisen vähän tunnetuille pelaajille. Vain vuotta aiemmin Drogban arvo oli noin 3,3 miljoonaa puntaa, 18 kuukautta ennen sitä ja jopa 80 tuhatta. Ranskalaiset eivät halunneet myydä Norsunluurannikkoa, mutta he eivät voineet kieltäytyä tällaisesta rahasta.
Chelsea jätti hyvästi siistään summaan, mutta sai maailmanluokan johtajan ja hyökkääjän. Didier pysyi klubissa yhdeksän vuodenaikaa ja voitti Mestarien liigan.

Dani Alves (Sevilla – Barcelona, ​​2008 – 28,5 miljoonaa puntaa)
Määrä alun perin oli 23,5 miljoonaa puntaa, mutta Barcelona lupasi Sevillalle vielä viisi, jos Alves pelasi paljon ja menestyksekkäästi. Joten katalaanien osana voitetut 16 palkintoa tyytyivät molemmat seurat.