Kuka yritti estää serbialaisen geekin siirtymisen Englantiin

Jos rakastat, päästä irti.
Konstantin Strelkov puhuu Marco Gruyichin Punaisesta Tähdestä Liverpooliin siirtymisen uteliaisiin olosuhteisiin.

Balkanin markkinat ovat perinteisesti suosittuja eurooppalaisten huippuseurojen keskuudessa. Johtamisen logiikka on yksinkertaista ja ymmärrettävää: on parempi kerätä partiolaisia ​​alueella ylimääräiselle kuukaudelle ja ostaa penneille lupaava nimi ilman kuin unohtaa nousevaa maailmanjalkapallon tähtiä. Serbian seurat eivät ole koskaan kärsineet huomiovajeesta, ja sen jälkeen kun nuorten joukkue voitti maailmancupin, se vain vahvistui.

Crvena Zvezda toimii perinteisesti vientiin ja toimii erittäin menestyksekkäästi: viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana klubi on onnistunut myymään pelaajia yhteensä yli 140 miljoonalla eurolla. Ja “tähdet” -asiakkaat, minun on sanottava, olivat erittäin kunniallisia – mikä on Real Madridin hinta, joka sepatti aktiivisesti Jugoslavian vektoria ennen nollaa – Yankovich, Prosinechka, Petkovich, Ognenovich. Siksi, kun klubi saa houkuttelevan tarjouksen toisen nuoren kykyjen siirtämiseksi, pomot eivät epäröi pitkään.

Marco Grujic pääsi partiolaisten kynään kauan ennen Uuden-Seelannin matkaansa: Tammikuussa Crvena Zvezda sai romanilta merkittävän tarjouksen – miljoona euroa. Kaupan toteutumisen jälkeen Gruyich palaa ”Punaisen Valkoisen” leiriin, mutta vuokra-periaatteella: jokaisesta kentällä esiintymisestä klubi saisi 10 tuhatta euroa. Samoin ehdoin Vojvodinaa pelasi maalivahti Vanya Milinkovich-Savich, joka allekirjoitti sopimuksen viime vuonna Manchester Unitedin kanssa. Lisäksi, jos Marco siirtyisi toiseen klubiin, Serbian osapuoli olisi lisännyt vielä 15% uuden ostajan maksamasta määrästä. ”Crvena Zvezda” kieltäytyi, ja seuran pääjohtaja Zvezdan Terzić pelasi yleisölle sanomalla, että Grujicia ei ollut myytävänä. Myytävänä – koko kysymys on hinnassa. Joten Hampurin tarjousta – 1,5 miljoonaa euroa – ei myöskään hyväksynyt Belgradin klubin johto, jonka jälkeen Marco jatkoi sopimusta Red Starin kanssa.