Kova peli on vaarallinen työ. Kuinka erotuomari näytti kentälle

Tsaari Solomon, Khoja Nasreddin, Karl Marx ja Ulyanov-Lenin auttavat ymmärtämään, kuinka, milloin ja miksi outo ihminen ilmestyi jalkapallokentälle – modernin tuomarin prototyyppi.

Joten joulukuussa 1863 hyväksyttiin yhtenäiset jalkapallosäännöt. (Jalkapallo) aikakauden lähtölaskenta on mennyt. Joukkueiden ei enää tarvinnut sopia pitkään ja tuskallisesti ennen peliä maalin pituudesta ja nurmikon leveydestä, siitä, mitä kentällä voidaan tehdä tällä iltaisella illalla ja mitä ei. Ja jalkapalloilijat pitivät siitä niin paljon, että se alkoi heistä, kuten Joseph Stalin sanoi 77 vuotta myöhemmin – huimaus menestyksestä. Pelaajille näytti siltä, ​​että koska säännöt oli annettu – taskuvihkoina, he itse selvittivät kaiken jalkapallokentällä. Koska 22 englantilaista herraa osallistuu peliin, ei ole kiistanalaisia ​​hetkiä, joita he eivät voisi ratkaista. Puhtaasti herrasmies. Kapteenit yrittävät neuvotella, ja jos se ei onnistu, niin he yhdessä varmasti pystyvät murtautumaan oikeuden eteen. Jos yhdessä, jos yhdessä …

Nro Siellä se oli.
Kävi ilmi, että jalkapalloa pelatessa kiistanalaiset hetket syntyivät julkaistuista säännöistä huolimatta kirjaimellisesti jokaisessa vaiheessa – jopa skandaalimpia vaimoja ei selviä tällaisen taajuuden suhteista aviomiehilleen. Kukaan ei halunnut myöntää – herrasmiesten oli erittäin, hyvin vaikeaa sopia voittavansa. Lisäksi: jotkut herrat jopa unohtivat neuvottelujen aikana, että he ovat herroja. Ja jokaisesta rikkomuksesta käydyn kiihkeän keskustelun tuloksena ottelu viivästyi perusteellisesti. Ja siellä – ja hämärä, ja ilta-brittiläinen viileys. Jalkapallo menetti vauhtia ja viihde – “urheilu” ​​ja “riita” – sanat ovat tietysti samanlaisia, mutta eivät samassa määrin! ..

Mitä tehdä – Juuri sitä kutsuttiin muuten Nikolai Gavrilovitš Tšernyševskin romaaniksi, joka julkaistiin vuonna, jolloin hyväksyttiin yhtenäiset säännöt ja Englannin jalkapalloliiton perustaminen (1863).
Ja tässä mitä: Vuodesta 1874 lähtien (kun Mussorgsky-oopperan ensi-ilta pidettiin Pietarissa ja laki yleisestä asevelvollisuudesta annettiin) kutakin ottelua kohden kutsuttiin kaksi tuomaria – yksi jokaisesta joukkueesta.