Joten siirtokysymys on osoitettu paremmin muille ihmisille

Wenger on monien silmissä romanttinen. Hän on muun maailman vastainen: hän ei kuluta miljoonia kalliisiin yritysostoihin, vaan uskoo täysin nuoruuteensa. Näin on, mutta kukaan ei anna hänelle erilaista tapaa. Ranskalainen ei voi heittää rahaa, vaikka haluaisi. Johto ei yksinkertaisesti halua sijoittaa suuria rahasummia siirtoihin eikä salli kumppanien tehdä niin. Äskettäin Stan Kronke, joka omistaa 67%: n osuuden Arsenalista, kieltäytyi Alisher Usmanovista kasvattamasta osakeosuuttaan. Amerikkalaisen mukaan klubi ei ole vielä korvannut stadionin rakentamisesta aiheutuneita tappioita. Edellytys Kronkelle: voitto yli kustannusten.

Tuomiopäivä Kuinka olla nyt Arsen Wengerin kanssa Kuva: Metro, Sky Sports, Evening Standard

Kyllä, myös Arsenalin fani on vaikeaa, koska et tiedä kuka syyttää kaikkea: valmentaja, pelaajat tai johto. Ja onko syytä lainkaan? Kuumien jalkapallofanien näkökulmasta Kronken poliitikko on järjetöntä, mutta tämä on kylmäverisen liikemiehen kannalta kompetentin ja vähemmän riskialtinen vaihtoehto. Alisher Usmanov haaveilee kaatamalla paljon välimuistia siirtoihin, mutta silloin klubi voi kaata kuin saippuakupla – venäläisen liikemiehen poskien kokoinen. Ja tällainen kupla voi räjähtää.

Joten siirtokysymys on osoitettu paremmin muille ihmisille. Ja sellaisessa ympäristössä on vaikea löytää valmentaja, joka ainakaan ei tee asioista pahempaa. Mikä riittää siihen, mikä on. Uudessa järjestelmässä joukko pelaajia alkoi pelata uudella tavalla, ja tämä ryhmä seisoo valmentajan takana vuorella. Ja ranskalainen itse tietää selvästi, mitä näiden kaverien on edistyttävä ensi kaudella.

Mutta täsmälleen samat odotukset olivat viime kauden lopussa. Sitten kakun kirsikka oli sama ääliö maalissa, mikä salli hypätä toiselle sijalle ja kiertää vihollisia naapureita Pohjois-Lontoosta. Kyllä, nyt on olemassa enemmän argumentteja menestyksekkään kauden puolesta: uusi järjestelmä on antanut tarvittavan tasapainon, jotkut pelaajat ovat paljastaneet, mahdollisuudet Europa-liigassa ovat paljon suuremmat kuin Mestarien liigan. Mutta vastaväitteet ovat riittäviä: johtajien mahdollinen poistuminen, ilmoittaminen epämääräisyydestä siirtomarkkinoilla, klubin suhdanneluonne. Valitettavasti juonen toistaminen joka vuodenaika on kauan vakiintunut miami.