Ja vaikka hänen vierailu Santiago Bernabéussa oli lyhyt

“Ja minulla on tähän viisi syytä”
Rafael Benitez erotettiin ensimmäisen esimerkikierroksen jälkeen. Vuonna 2001 Igor Nikolaev lauloi meille kaikille, että viisi syytä johti asiantuntijan irtisanomiseen, mutta emme silti ymmärtäneet tätä. Yuri Usynin jäsentää kunkin niistä yksityiskohtaisesti.

“Kuinka kaikki tämä tapahtui?”
Juuri tämän linjan kanssa Igor Nikolaevin tunnettu sävellys alkaa. Uskon, että monet voivat kysyä samanlaista kysymystä, kun otetaan huomioon, että Rafa työskenteli Madridissa kurja kuusi kuukautta, mutta mielenkiintoisella tavalla kukaan ei kiirehdi tähän. Hyvistä tuloksista huolimatta kaikki odottivat vain lohkon putoavan kerran maailman parhaiden asiantuntijoiden päälle.

Valitettavasti Benitezin rakentaman valoisan ”Valencia” nolla-alun ja kaksinkertaisella kaksintaisteluilla terävöitetyn “Liverpoolin” jälkeen Rafa ei ole saavuttanut merkittävää menestystä joko “Inter”: ssa tai “Napolissa” ja nyt “Real Madrid”. Totta, olkaamme rehellisiä, vasta Etelä-Italiassa hänelle annettiin aika rakentaa joukkue haluamallaan tavalla. Milanossa ja Madridissa ei odotettu – hän ei viettänyt koko kauden siellä.

Ja vaikka hänen vierailu Santiago Bernabéussa oli lyhyt, se oli melko tapahtumarikas. Nyt jokaista Zinedine Zidane -askelta tutkitaan mikroskoopilla, mutta ihmettelen, olisiko Real Madridilla tulevaisuutta Benitezin johdolla. Viimeisen vuosineljänneksen aikana Madridista on vain seitsemän kertaa tullut Espanjan vahvin klubi. Eikö pelaajien luokka riittäisi pitämään niin kaukana grandioosista vauhtia? Ja osana eliminaatioturnauksia, Rafa oli aina hyvä: UEFA-cupit ja Mestarien liiga eivät anna sinun valehdella.

On melko symbolista, että hän menetti paikkansa arvonnan jälkeen liukuvalla “Valencialla”, jossa hänen kykynsä osoitettiin kerran koko Euroopalle. Ja vaikka Katalonian Grand Derby myös menetti pisteitä, Perez päätti seuraavasta valmennuksen vaihdosta juuri nyt. Zidane vastaanottaa joukkueen, joka on kotimaan mestaruuden kolmannella rivillä kolmella tappiolla ja neljällä tasapeliä 18 pelin jälkeen.