Epävakaat suhteet jalkapalloilijoihin

Pukuhuoneen “galacticos” ilmapiiri oli kaukana ihanteellisesta. Kun Cristiano Ronaldo, Isco, James Rodriguez, Marcelo ja muut huippupelaajat keskustelevat avoimesti heidän ja valmentajan välisistä suhteista lehdistössä korostaen kielteisiä puolia, kuten tosiasia, että Rafa ei tehnyt mitään yhteydenpitoon seurakuntien kanssa, tämä on selvästi todiste merkittävistä ongelmista. Sitten he reagoivat virnistellen Benitezin kommentteihin, erityisesti teknisiin kysymyksiin, koulutuksen aikana. Kun pelaajat eivät kunnioita valmentajaa eivätkä kuuntele häntä, mistä mahtavista yhteisistä saavutuksista voimme puhua? Ja jos paljaat esiintymistavat riittävät keskitason talonpoikia ja ulkopuolisia kohtaan, niin heti kun kunnollinen vastustaja pääsi tielle, ongelmat alkoivat heti.

Huhujen mukaan Ronaldo vaati valmentajan erottamista, mutta vaikka lehdistö, kuten yleensä, liioitteli kaiken, savua ei ole ilman tulta, ja siksi pukuhuoneessa oli todella ongelmia, vaikka Benitez yritti vakuuttaa kaikille päinvastaista.

Kodin fiasko El Classicossa
Nöyryyttävä tappio alkuperäisten osastojen edessä oli monella tavalla käännekohta, koska kauhistuttavan tuloksen lisäksi Real Madrid ei osoittanut yhtään johdonmukaista peliä. Ennen ottelua epämiellyttävä tarina nousi siihen, että pelaajat vaativat Rafaa pelaamaan rohkeammin. Valmentajan asettama kirkkaasti hyökkäävä joukkue oli ristiriidassa hänen ajatuksensa kanssa.

Seurasiko hän seurakuntia ja väkijoukkoja vaatien rohkeampaa peliä? Lopulta olen pahoillani punasta, joka pelattiin.
”Barcelona” tajusi vastustajan ilman Lionel Messiä, joka ilmestyi kentälle, kun lopputulos oli jo selvä. Tony Kroos ja Luca Modric asetettiin keskelle, ja James, Gareth Bale ja Karim Benzema pakottivat toipumisen näkymään El Classicossa ensimmäisestä minuutista, mikä oli selvästi virhe. Jos Benitez pysyisi yksinään ja julkaisi konservatiivisemman listan, jolla on voimakkaita hävittäjiä kentällä, ottelu olisi ehkä voinut osoittautua toisin.
Iscon vastaanottamasta punaisesta kortista 84. minuutilla tuli Real Madridin voimattomuuden apoteosi. Tämä oli lopun alku.