Ehkä ainoa poikkeus oli Eduardon siirtyminen Arsenalista Lontoossa

Hän ei tietenkään edes kerännyt brasilialaista joukkuetta fanien kanssa klubin presidentillä, vaan ulkomaisten pelaajien rajalla Ukrainan liigassa. Sääntö “Brasilaiset ovat luovia edessä, ukrainalaisten selkä” sallivat Shakhtarin saamaan jalansijaa samalle tasolle kuin Dynamo, ja siirtyi sitten luottavaisesti eteenpäin.

Klubi ei sijoita Eurooppaan soittaneisiin

Klubi selviytyi tuskallisesti Lucescun ensimmäisistä ostoksista. Sama Matuzalem, jolla oli aikaa pelata “Napoli” ja “Brescia”, vaikka hän tuli nopeasti joukkueen johtajaksi, mutta aivan yhtä nopeasti kyllästyi Ukrainassa, haluamalla murtautua klubista (jalkapallo, Donetskin yökerhoissa Mata tuntui vain kotona) . “Galatasaray” Batistan puolustaja, joka vietti 3 miljoonaa, ei pelannut, turkkilainen Tolga Seyhan (Trabzonspor, 3,75 miljoonaa) osoittautui hyödyttömäksi, ja vedonlyönti Euroopasta oli Meksikon Castillon fiasko (Olympiakos, 15 miljoonaa) ) ja italialainen Lucarelli (Livorno, lähes 8 miljoonaa), jotka tulivat ja lähtivät klubista vuoden 2007/2008 kauden aikana. Rahan osalta Shakhtar ei lähinnä menettänyt siirtojaan – Lumarelli otti Parman 5 miljoonaan, ja Castillon vuokraus Man Cityssä ja Dneprissä toivat 10 miljoonaa klubille, mutta päätelmät tehtiin.

Ehkä ainoa poikkeus oli Eduardon siirtyminen Arsenalista Lontoossa, mutta kaikki, jotka työskentelivät hänen kanssaan, totesivat Kroatian ammattimaisuuden. Siksi ainakin Eduardo ei saavuttanut tasoa, jonka hän piti saavuttaa ennen kauheaa vahinkoa, mutta hänestä tuli hänen oma Shakhtarissa. Potentiaalisen tulokkaan luonne on tärkeä: esimerkiksi Ukrainan edustajan Oleg Smalyichukin mukaan klubi kieltäytyi siirtämästä Carlos Bakkia jo ennen kuin hän muutti Sevillaan, koska hän piti riskejä liian suurina.

Nuoret brasilialaiset

Brasiliasta Shakhtar ei kuitenkaan kutsu kaikkia. Syy oli jälleen melko kivulias kokemus Elanosta, joka muutti Santosista maajoukkueen pelaajan asemaan, jota pidettiin lähes yhtä lahjakas kuin hänen ystävänsä Robinho. Ei, Elano ei puhunut kumppanina, joka on tullut siihen pisteeseen, että hän on nyt lykkäänyt kotimaahansa raiskauskulujen vuoksi, mutta hän osoitti kaikin mahdollisin tavoin, että Shakhtar on hänelle kauttakulkupiste. Klubin presidentti Rinat Akhmetov oli eri mieltä, ja Lucescu halusi enempää makeasta keskikenttäpelaajasta. Siksi, vaikka hänet vapautettiin lopulta Dosheihovsky Man Cityssä, hän sai rahaa tähän (hän ​​tuli 7,6 miljoonaan, jätti 12: lle), mutta tulevaisuudessa he yrittivät pidättäytyä tällaisista vaihtoehdoista.