Meksikossa on noussut toinen F1: Double Ferrari crash ja Rosbergin voitto

Meksikon Grand Prix ei ollut yksi kauden dramaattisista kilpailuista, eikä se ollut motorsport-historia. Oli kuitenkin ainutlaatuinen kilpailu – Nico Rosberg, josta se näytti hävittyään taistelun otsikko maailmanmestari kaatui stressi, mestarillisesti voitti ja antoi maailmanmestari Lewis Hamiltonin mahdollisuus. Rosberg antoi neljännen kauden voiton ansiosta kaksi kilpailua ennen kauden loppua toisella sijalla sarjan sarjassa. Hän onnistui hänen maanmiehensä Sebastian Vettel, joka kilpailussa Meksikossa loppuun.

Rosberg vahvistaa ruokahalua Yhdysvaltain Grand Prix Austin, jossa viikko sitten virheen jälkeen lopussa rodun hän menetti ensimmäisen sijan ja Hamilton johtui voiton tuli ennen kolmannen maailmanmestarin.Korkeimmalla tasolla Saksan ratsastaja sai vapauttavan Mercedes ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun GP Itävallan ja teki kahdestoista voiton uransa. Tällä nelinkertainen mestari Vettel voitti ennen lopullista kisoja Brasiliassa ja Abu Dhabi eteenpäin 21 pistettä ja on mahdollisuus puolustaa viime vuoden hopeaa MM-kisoissa.

neprojel yksikään ratsastajat Ferrari – kuten Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel kaatui. Saksan väärinkäyttöä useita haastavia teknisiä osia uusi piiri ja viimeinen epäröintiä osoittautui kohtalokkaaksi – päätyi este. Finn katkesi kaksintaisteluun maanmiehensä Valterim Bottasem takajousitus ja oli eläkkeelle kisasta.

Mutta mikä sai Grand Prix Meksikon todella poikkeuksellinen, tunnelma.Kattokoppeja tervehtivät innostus jokaisessa monopostissa, ja katsojat iloitsivat jalkapallosta. Mikä on ero muiden uusien piirien kanssa Kiinassa, Bahrainissa tai Intiassa. Meksiko on osa historiaa Formula 1, eikä kukaan maassa ei ole unohtanut, mitä taisteluja kerran maidensa taisteli legendaarinen maailmanmestari.

podium voittajille oli purkamassa baseball-stadion ja ilmapiiri oli jopa parempi kuin peli paikallinen edustus. Ehkä hyvin tyytymätön Lewis Hamiltonille kaikki nauttivat kaikesta. Satatuhatta faneja loppuunmyyty Hermanos Rodriguez Autodrome on luonut suuren taustan kilpailijoita.

“hämmästyttävä päivä, suuri rotu ja suuri taistelu Lewis Hamiltonin.Olen erittäin iloinen, että pääsin voittajien vaiheisiin juuri täällä, jossa on niin upea ilmapiiri. Tässä on todella hämmästyttävää yleisöä, “hehkutti Nico Rosberg, joka sitten vahvisti hänen kielitaitoaan ja fanimateriaalit espanjaksi.

Hamilton risteili läpi kisan toiseksi, mutta Rosberg epäonnistui hyökkäys. Hänen takki oli tällä kertaa täysin virheetön. “Nico meni loistavasti. Hän voitti ansiokkaasti. Muuten on mahtavaa olla täällä Meksikossa, en ole koskaan nähnyt mitään sellaista. Se on kuin jalkapallo-ottelussa. “Suomalaisella ohjaajalla Valteri Bottasilla on useita viivakilpailuja takana. Paluu palkintokorokkeelle oli ilmeisesti ekstaattinen. “Kiitos paljon joukkueestani, se oli hienoa, ne auttoivat minua hienosti ja kiitos heistä seisoin täällä lavalla.Minulla oli ristiriidassa Kimin kanssa, se olisi voinut tapahtua joka tapauksessa, mutta olin onnekas ja pääsin jopa lavalle. Mitä muuta haluat? ”

Taistelu neljännen sijan kanssa Daniel Ricciardin ja toisen Red Bullin auton kanssa tuli kosketuksiin. Hän rikkoi takarengas ja vian jälkeen hän joutui vaihteeksi ruutuun. Alonso, joka oli taaksepäin rikkoutuneella moottorilla, oli edelleen häntä takana. Kilpailu hänelle alkoi viimeisestä paikasta ja joutui menemään yli sata prosenttiin. Ja se oli virhe. Neljä kertaa maailmanmestari on kirjaimellisesti pakenyt ja on onnistunut kilpailemaan Mercedesin pään kanssa. Hän oli vielä nopeammin jonkin aikaa…Mutta hänen täytyi ajaa hitaammin. Tällä hetkellä hän työnsi itsensä ylös kymmenen parhaan joukkoon, hän sai luistelun riskialttiilla ajoilla, ja “kellojen” jälkeen hän putosi takaisin.Oli viidestoista uudestaan.

36. kierroksella oli yksi suunnitellun luukun ja renkaiden vaihto. Rataa hän oli Mercedesin ratsastajista, jotka taistelivat voitosta, mikä ei ole ollut menestys. Hän oli hieman nopeampi kuin Rosberg ja Hamilton. Hän ei tarpeeksi nopeutta suoralla ohitusta Rosberg, mutta Hamilton oli mahdollisuus saada edessään. Vettel saattaa päästä maaliin menemällä koko kierroksen. Jos hän ei määrännyt laatikoita, jotka on Hamiltonin takia uhka rangaistusten päästää irti eteenpäin.

Yhdeksäntoista kierrosta hänen toimiaan Vettel lopulta pyyhkäisi läpäissyt lakaista suora ja rikkoi Ferrari suojamuurin.

Kimi Räikkönen valmisti kilpailun huomattavasti aikaisemmin. 1800-luvun alusta lähtien hän ylsi eteenpäin ja päihitti pian paikkoja seitsemänneksi.Hän meni hyvin. Mutta hän oli juuri edellä Williams-ratsastajat uusilla renkailla. 23. kierroksella Valteri Bottas hyökkäsi Raikkosen puolesta ja tuli kosketukseen. Fin lensi autonsa kanssa ilmassa ja maksoi törmäyksensä Ferrarin takapyörän rikki keskeytyksellä. Se oli loppu.

Edessä tilanne oli hieman tuhoisampi Vettelan onnettomuudelle. Rataa hidastui, ja ratsastajien välinen kuilu katosi. Kilpailun hidastuminen auttoi Williamsia, jolla oli paljon hinaajia autossaan. Lisäksi Valteri Bottas otti loput uudelleen käynnistymisen jälkeen ja työnsi Daniila Kvjata kolmanneksi. Hän piti sen tavoitteen suhteen. Hamilton lähestyi Rosbergia niin lähelle, että hän pystyi melkein saavuttamaan selkäsiipiään.Mutta hänen joukkuetoverinsa Meksikossa ei kaipaa. Jälleen kerran, maailman päällikkö vaelsi ja läpäisi voittavan tavoitteen. Kuten hän sanoi korokkeella, tämä voitto ei ollut vaikein.

MM Formula 1 jatkuu kaksi viikkoa Grand Prix Brasiliassa.